"Bana Mesleğini Öğret" e Twinning Projesi

"Bana Mesleğini Öğret" e Twinning Projesi okulumuz 4-D sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmenleri Çiğdem Dervişoğlu önderliğinde gerçekleştirilecektir.

27.11.2023 111

Çocuklarımızın meslek seçimi daha ilkokul çağında başlar. Biz çocuklarımıza, ileriye dönük meslek seçimi yaparken ve ya bir meslek hakkında bilgi verirken somutlaştırarak göstermek ve öğretmek istiyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz hem çevresinin daha iyi farkında olacak hem de velilerinin meslekleri hakkında bilgi sahibi olup onları daha iyi anlayacaklardır. Karşılaşına çıkan meslekler hakkında daha somut gerçekçi fikir yürüteceklerdir.

 4-D sınıfı öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte kararlaştırarak 4 meslek seçeceğiz. Her ay öğrencilerimizle velimizin veya randevu aldığımız başka birinin iş yerini ziyaret ederek; yerinde o meslekle ilgili fikir edinmek istiyoruz. Amacımız öğrencilerimizin şimdiden meslek seçerken o meslekle ilgili somut fikirlerinin olmasını sağlamak. Bu projeyi uluslararası düzeyde gerçekleştirip aynı mesleklerin farklı ülke ve ya şehirlerdeki şekillerini de görmek istiyoruz.