eTwinning BU BENİM DÜNYAM-2  Projesi

eTwinning BU BENİM DÜNYAM-2 Projesi

eTwinning Bu Benim Dünyam-2 projesİ 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzda uygulanacaktır.

17.12.2020 894

Yazma becerisi öğrenciler için ; duygu ve düşüncelerini ifade edebilme ,eğlenerek yazma ,farklı fikirlerini ,hayal güçlerini ,çok yönlü bakış açılarını keşfedip ,bilgilerini transfer edebilmeleri ,farklı fikirlerle bağlantı kurabilmeleridir.

Biz bu projede,öğrencilerin sözlü ve yazılı anlatım becerilerini geliştirmek için masallar,hikayeler,şiirler,fabllar,mektuplar vb. onları psikolojik ve pedagojik açıdan etkisi altına alacak çeşitli görsel hikaye anlatma tekniklerini kullanmayı amaçlamaktayız.Görsel hikaye anlatma tekniklerinden olan Kamishibai-Scamper-Parmak Kukla ve gölge oyunu teknikleri,yaratıcı yazılı anlatım tekniklerinden Betimleme-Kayıp İnsan-Yaratıcı Düşünme Odaklı Yaratıcı Yazma Tekniği-Çizgi Roman-Çizgi Senaryo-Karikatür Yazma Tekniği-Şiir Yazma Teknikleri-Cluster Tekniği ile Keloğlan HikayeleriYazma kullanılacaktır.

Proje öncesi ve sonrasında öğrencilerde kendini ifade etme ve yazılı anlatım hazır bulunuşluk düzeyleri rubriclerle ölçülecektir.Öğrenciler Twinspace üzerinden on-line olarak birbirlerine çalışmalarını sunacaktır.Proje Eylül ayında başlayacak ve mayıs ayının sonunda bitecektir.Proje sonunda ise çalışmalar sergilenecektir.Proje boyunca öğrencilerin teknikler konusunda yaptıkları tüm çalışmalar Twinspace,blog,sosyal medya ve EBA da yayınlanarak somut girdiler sağlanacaktır.

18-11-2020