eTwinning MATEMATİĞİN SANATLA DANSI-2  Projesi

eTwinning MATEMATİĞİN SANATLA DANSI-2 Projesi

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında okulumızda uygulanan Matematiğin Sanatla Dansı projemiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında da okulumuzda uygulamaya devam edecektir.

17.12.2020 641

"Matematiğin Sanatla Dansı-2" içerdiği araştırmalar,sunumlar ve bir çok etkinlikle güzel sanatların çağdaş dallarını kullanarak,matematiksel içeriklerin hayatın her alanında bulunduğunu kanıtlamaya çalışan,ancak bu durumun öğrenciler tarafından yeterince bilinmemesine yapıcı çözümler üretecek olan bütüncül yaklaşımlı bir "Toplumsal Farkındalık Projesidir".6-11 yaş öğrencilerinin bu proje kapsamında ; Resim,müzik,heykel,edebiyat,dans,tiyatro,sinema gibi güzel sanatların dallarındaki matematik içeriklerini görmeleri sağlanacaktır.

AMAÇLAR:

Bu proje ile ulaşılması hedeflenen yeterlilikler ve beceriler:

*7-11 yaş öğrencilerinin matematiğin hayatın her alanında var olduğunu kavraması, sezmesi.

*Matematik içeriklerinin sanat dallarında olduklarını görmelerini sağlayarak araştırma, inceleme ve sunma becerilerini sergilemeleri

*Öğrencilerde matematik-sanat bağlamında estetik duygusunun gelişmesi.

*Matematik-Sanat dalları bağlamında çapraz müfredat ilişkisi kurarak disiplinler arası bilgi transferi yapabilmeleri.

*Öğrencilerin BİT becerilerini geliştirme

*Matematik dersine karşı olumlu tutum geliştirmeleri

ÇALIŞMA SÜRECİ:

*Proje  Eylül ayında okulların açılması ile başlayıp,mayıs ayının sonunda biter.

*İlk önce ortaklarla tanışma toplantısı.

*Ortaklarla proje görev dağılımın yapılması.

*Öğrenci tanıtımlarının yapılması.(Tele konferans-video)

*Ortak proje poster-logo tasarımı (Tricider v.s)

*Ortakların proje ön test-son testlerini yapmaları.

*Alınan sonuçlara göre, matematik dersi konularının müfredata ve çapraz müfredata göre planlamalarının tüm ortaklarla birlikte yapılması.(Tele konferans,Twinspace forum,e-mail)

*Ortaklarla birlikte çalışma takviminin yapılarak ,ortak etkinliklerin belirlenmesi.

*Aylara göre her ortağın öğrencileri ile planladıkları etkinlikleri uygulaması.

*Etkinliklerin blogta paylaşılması.

*Proje değerlendirilmesinin yapılması.

ÇIKTILAR:

Proje sonunda Toplumsal Farkındalık oluşturmak ve proje yayılımı için aşağıdaki faaliyetler yürütülecektir.

*Proje e- book hazırlanması.

*Proje sonu "Farkındalık Sergisi"

*Proje blogu oluşturulması.

*Projenin sosyal -medya iletişim kanallarında sergilenmesi.

*Proje sonuçları tanıtım toplantısının sergi öncesi okullarda düzenlenmesi.

18-11-2020

17-12-2020